Beretka ATJ Lučko za glumca Christophera Leeja

Christopher Lee ovih je dana iz Zagreba i Hrvatske za trajno sjećanje ponio oznake i beretku Anti terorističke jedinice Lučko. Naime, Leejev hobi je skupljanje oznaka i beretki specijalnih policija diljem svijeta pa će tako njegovu bogatu zbirku od sada krasiti i oznake hrvatske specijalne policije.

Christopher Lee, (rođen 1922.) velika zvijezda na glumačkom svjetskom nebu poznata po brojnim zapaženim ulogama u filmovima, jedan od junaka filmova Ratovi zvijezda te trilogije Gospodar prstenova, ovih je dana iz Zagreba i Hrvatske za trajno sjećanje ponio oznake i beretku Anti terorističke jedinice Lučko. Naime, Leejev hobi je skupljanje oznaka i beretki specijalnih policija diljem svijeta pa će tako njegovu bogatu zbirku od sada krasiti i oznake hrvatske specijalne policije. 

Povod Leejeva dolasaka u Hrvatsku bio je prikazivanje u pred programu ovogodišnjeg Filmskog festivala u Puli filma Rasputin u režiji Dona Sharpa snimljenog još 1966. godine, a u kojem je on odigrao osebujni lik mističnog Rasputina - ruskog monaha, iscjelitelja i moćnika na ruskom carskom dvoru.

Odmah po dolasku u zagrebačku zračnu luku Pleso Lee se kod svog domaćina raspitivao o oznakama hrvatske specijalne policije i jesu li one još uvijek iste. Nemalo iznenađen domaćin mu je odgovorio, kako se oznake koliko on zna nisu mijenjale. Na to ga je Christopher Lee upitao i kako bi mogao doći do oznaka i beretke ATJ Lučko, jer njihovu beretku još nema u svojoj zbirci.

Zahvaljujući susretljivosti i razumijevanju pomoćnika zapovjednika ATJ Lučko Tomislava Iličića Muzej policije dobio je beretku koju su njegovi djelatnici potom proslijedili u Pulu te je uručili Christopheru Leeju koji se na svemu srdačno zahvalio.

Muzej policije je Christopheru Leeju ponudio i mogućnost organiziranja izložbe s predmetima iz njegove na što se još čeka odgovor. Jednog dana, tko zna …



Pisane vijesti