Izložba "Alfe žive vječno" u Samoboru

 Foto: MUP

U organizaciji Muzeja policije, Udruge veterana Specijalne jedinice „Alfa“ i karate kluba „Mladost“ iz Samobora, u samoborskom muzeju je bila postavljena izložba pod nazivom „Alfe žive vječno“, od 9. do 23. studenog 2014. godine.

Izložba se održavala u spomen na poginule pripadnike Specijalne jedinice „Alfe“, pod pokroviteljstvom Ministarstva unutarnjih poslova i Ministarstva branitelja te Grada Samobora.

Fotografije, odore i oružje samo su dio onoga što su posjetitelji mogli razgledati tijekom postava izložbe, tijekom koje se održavao i međunarodni turnir u kjokušin borbi Karate kluba „Mladost“ a u spomen na poginulog pripadnika Alfi, Branka Bošnjaka.  Muzej policije je na izložbi izložio oružje iz Domovinskog rata iz vlastite zbirke oružja, i to duge i kratke cijevi te nekoliko primjeraka pištolja i revolvera.

Otvorenju izložbe nazočili su ratni zapovjednici Alfi Vladimir Faber i Zoran Cvrk, predsjednik Udruge veterana SJP Alfa Zagreb, Željko Mihaljević, gradonačelnik grada Samobora, Krešo Beljak te ravnatelji muzeja policije i muzeja grada Samobora, Željko Jamičić i Miroslav Milenić.

Specijalna jedinica policije “Alfa” PU zagrebačke osnovana je 23.7.1991. godine a sudjelovala je u svim borbenim akcijama i operacijama u obrani suvereniteta i uspostavljanja teritorijalne cjelovitosti Republike Hrvatske. U navedenim akcijama za ostvarenje stoljetnog hrvatskog sna, svoje mlade živote položilo je osam hrvatskih vitezova iz SJP “Alfa“, a više od stotinu je ranjeno.