Božić 2009.

U sjedištu Ministarstva unutarnjih poslova povodom božićnih i novogodišnjih blagdana, 16. prosinca 2009., državni tajnik Vladimir Faber otvorio je već tradicionalnu izložbu likovnih radova djelatnika i umirovljenika MUP-a.

Iako Muzej policije 2009. nije doživio rješenje svog statusa, muzejski poslovi se nastavljaju. Tako je u predvorju MUP-a svoj pogled na svijet, darovitost i maštu predstavilo devetoro izlagača sa 271 fotografijom, 42 likovna rada, 32 figure i jednim video uratkom.

- Naša izložba likovnih radova djelatnika MUP-a doživjela je svoju petu godišnjicu. Jubilej je mali, ali vrijedan jer prikazuje da u našim redovima ima onih koji su spremni svojom kreativnošću, imaginacijom i vještinom uljepšati svoju i našu svakodnevnicu – rekao nam je voditelj Muzeja policije Željko Jamičić.

Izaslanik ministra unutarnjih poslova državni tajnik Vladimir Faber rekao je kako se nada da će iduće godine status Muzeja policije konačno biti riješen.

- Nadam se da ćemo uskoro dobiti Muzej sa svom svojom ustrojstvenom i organizacijskom strukturom – izjavio je Vladimir Faber. 

Svoje radove javnosti je predstavilo devetero izlagača. Na izložbi je debitiralo četvero izlagača: Robert Ferenc, Boris Sadilek, Latinka Rupčić i Neven Smojver, dok ostali iza sebe već imaju izložbe.