19. Noć muzeja u Muzeju policije

Muzej policije posjetilo 704 posjetitelja u 19. Noći muzeja

U petak, 26. siječnja, održana je 19. Noć muzeja u Muzeju policije. Ovogodišnja manifestacija s nazivom  „Muzeja i nova publika“ privukla je rekordni broj posjetitelja koji su imali priliku istražiti bogatu povijest i značajnu ulogu policije kroz povijest do danas.

Impozantna brojka od 704 posjetitelja obišla je Muzej policije, dok  po evidenciji organizatora Hrvatskog muzejskog društva, koja uključuje i on-line pristupe, ta brojka iznosi više od 4000  posjetitelja.

Muzej policije otvorio je svoja vrata od 18 do 01 sati, a ulaz je bio besplatan za sve posjetitelje. Gosti predavači  muzeja bili su Jasna Galeković iz Centra za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja „Ivan Vučetić“, koja je posjetiteljima pružila korisne informacije o osobnim dokumentima i euro novčanicama a Ivan Brko iz Agencije za komercijalnu djelatnost (AKD) predstavio je novi projekt e-Putovnice. U suradnji s Agencijom za komercijalnu djelatnost (AKD) i MUP-om posjetitelji su cijelo vrijeme trajanja 19. Noći muzeja aktivirali i svoje osobne iskaznice.

Posebno je bilo zanimljivo djeci i mladima koji su sudjelovati u daktiloskopskoj radionici, gdje su naučili kako se pronalaze otisci prstiju, te osjetila po prvi put kako se izuzimaju otisci prstiju. Svaki od sudionika radionice ponio je i svoj otisak te zahvalnicu kao uspomenu zna ovaj posjet.

Noć muzeja u Muzeju policije pružila je jedinstvenu priliku za učenje i zabavu te sigurno ostavila trajne dojmove na sve posjetitelje.

Hvala Vam na posjeti.
 

Pisane vijesti