Učenici i nastavnici Osnovne škole Žuti brijeg posjetili Policijsku akademiju "Prvi hrvatski redarstvenik"

Učenici i nastavnici OŠ Žuti brijeg posjetili Policijsku akademiju "Prvi hrvatski redrstvenik" i Muzej policije

U četvrtak, 23. ožujka  2023. Policijska akademija ugostila je 95 učenika 2. razreda OŠ Žuti brijeg u pratnji učiteljica.

Učenici su sa zanimanjem pogledali oba muzejska izložbena prostora – onaj koji se odnosi na povijesni razvoj redarstvenih vlast u Republici Hrvatskoj i dio koji prikazuje ulogu i značaj hrvatske policije u Domovinskom ratu.

Kroz zanimljive priče stručnog vodstva Muzeja policije mogli su čuti kratku povijest hrvatske policije kao i činjenice vezane za Domovinski rat, a upoznati su i sa zanimljivostima o eksponatima koji se čuvaju u muzeju.

Saznali su tko su bili Josip Belušić ,Ivan Vučetić i drugi istaknuti kriminalisti, koliko su njihovi izumi, sustavi čuvanja podataka kao što je baza otisaka prstiju, pomogli i unaprijedili rad policije kod nas, ali i u čitavom svijetu.

Također su učenici posjetili Policijsku školu "Josip Jović", gdje su ispred škole po prvi puta sudjelovali u radionici izuzimanja otisaka prstiju, što je izazvalo veliko oduševljenje kod djece.

Radionici su organizirali nastavnici Policijske škole "Josip Jović" i polaznici programa prekvalifikacije odraslih za zanimanje policajac/policajka P18, koji su nakon završetka djeci uručili diplome za uspješno sudjelovanje u radionici
 

Pisane vijesti