Policijsku akademiju posjetili bjelovarski predškolarci

Sedamdeset i petero djece u pratnji odgajateljica iz DV Bjelovar posjetilo je Muzej policije i Policijsku akademiju

U srijedu (1. lipnja 2022.) sedamdeset i petero djece predškolskog uzrasta iz dječjeg vrtića Bjelovar u pratnji svojih teta odgajateljica posjetilo je Policijsku akademiju, gdje su ih dočekali djelatnici Službe za nakladničko-knjižničnu djelatnost i Muzeja policije.

Nakon obilaska muzeja, fotografiranja pokraj službenog policijskog motora, priče o otiscima prstiju i  kratkog upoznavanja s opasnostima eksplozivnih sredstava, djeci su na prometnom poligonu instruktori policijske vožnje pokazali policijska vozila i motocikle, kratko im objasnili osnovna prometna pravila, vježbali prelazak preko pješačkog prijelaza, a mogli su i čuti kako zvuči sirena na službenom policijskom vozilu.

Kratak predah u restoranu Policijske akademije bio je prilika za okrjepu, nakon koje su djeca posjetila Službu za obuku vodiča i dresuru službenih pasa.

Službeni policijski pas i miljenik Policijske akademije Snoopy u pratnji svoje instruktorice pokazao je djeci kako iskusna policijska njuškica pronađe drogu skrivenu u metalnoj kutiji, a nakon toga izveo je vježbu poslušnosti na poligonu za vježbanje pasa.

Nakon odrađenih obveznih vježbi Snoopy se veselo prošetao između okupljene djece i rado pozirao za fotografiranje.

Tijekom posjeta djeca su s veseljem i puno znatiželjnih pitanja sudjelovala u svim aktivnostima i puni dojmova obećali da se opet vidimo. Nadamo se da će ovaj posjet u djece dodatno razviti navike posjećivanja muzeja te im ostaviti zorna sjećanja i snažne dojmove vezane uz prošlost i sadašnjost sigurnosnih prostora u kojima rastu.

Stranica